måndag, juni 16, 2008

Trädgårdsproblem?

Kanske någon av mina fantastiska medbloggare som har en aning om följande:

En kompis till mig har en syrenhäck. En STOOOOR sådan, med blad som blir mer än en dec tvärs över. Alla buskarna/träden blommar med vita blommor:

Så långt är allt som vanligt och inget konstigt. MEN - från en av dessa buskträd växer en gren vars blommor är ROSA!?!?!?!?!????

Tyvärr finns ingen bild på förgreningar, det hade kanske varit mer intressant eftersom jag själv är inne på att det har ympats på nåt sätt, men någon blomsterkunnig bloggare kanske har kunskap ändå?

6 kommentarer:

listoplisto sa...

Det rosa (både blommor och blad)ser ut som rosentry... vad märkligt!

Anonym sa...

Ska genast vidarebefordra detta till trädgårdsspecialisten i bekantskapskretsen; min svärmor. Återkommer om hon har något klokt att säga om saken.

Lollias sa...

Mange tack för svaren!
Jag funderar lite på äppel/päronträd, där ena sorten kommit fram på vad som synes vara den andra sorten - men som senare visat sig vara ena sorten ympad på andra och den andra sorten "kommit igenom" med vissa grenar, liksom inuti stammen på nåt sätt. Kan vara myt, men...
Om det vore Rosentry blir det dock mindre spännande - åtminstone om Rosentry sprids via frö? Då skulle det kunna handla om ett frö som rotats i en förgrening, och sålunda inte mer konstigt än orkideer på en trädstam. Hmm....

listoplisto sa...

Du är utmanad!
Klicka på mig. NU!

Blue sa...

Eh...blommor?

Jag lovar att hjälpa dig om du lägger ut en bild på en tulpan och frågar vad det är, i övrigt är jag nollad (och tyvärr - med tanke på dödsstatistiken i hemmet och trädgården).

Men med tulpanen LOVAR jag att hjälpa dig ;o)

Blue sa...

Nominerad på min sida, jag förväntar mig svar före juni nästa år :-p