söndag, december 30, 2007

Årets sista?

Kanske. Vet inte ännu. Men jag tror det.

Jaha. Så var 2007 till ända...
Förhoppningsvis är jag en bättre människa vid denna tid nästa år.

Eller,


åtminstone en mska enklare att leva med.



Återstår att se.



Påminn mig gärna.

- - -

Jag har för tredje gången i mitt 35-åriga liv blivit kallad rödstrumpa.
Mycket märkligt.
Jag tror att det handlar om män som inte fattat grejen, och som vräker ur sig tillmälen som "rödstrumpa" och "kvinnosakskvinna" lite så där till höger och vänster utan att tänka. Eller kanske inte veta vad orden betyder?
(Hänvisar här till en av mina favoritdikter, "Vikten av ordens betydelse" av Tage Danielsson.)
Jag har nog en hel del åsikter som kan liknas vid de sk rödstrumpornas. Jag har nog även en del åsikter som skulle kunna liknas vid de åsikter som framförs av nasister och fanatiskt religiösa. Gör det mig till nasist och fanatiskt religiös? Om jag vid något tillfälle kallar min make, som jag älskar och har GIFT MIG MED, för husdjur - gör det mig till manshatare och lesbisk då just ordet husdjur använts av sådan person i massmedialt sammanhang?
Om jag pratar om mina graviditeter, som båda avslutats med akut kejsarsnitt pga havandeskapsförgiftning och HELLP-symptom, och i dessa sammanhang förordar kejsarsnitt för min del - gör det mig till förespråkare för kejsarsnitt för alla i alla upptänkliga sammanhang?
Om jag meddelar att jag anser att en våldtagen kvinna SJÄLVKLART ska ha rätt till abort om hon så önskar eftersom jag anser att det redan födda livet faktiskt är mer värt än det som inte är fött ännu - gör det mig till abortförespråkare då?

Svaret på samtliga dessa ja/nej-frågor är - självklart - nej.

I min värld, åtminstone.

För den som inte fattar vad jag menar hänvisar jag gladeligen till kommentar-rutan. Vi kan fortsätta älta det hela där. Just nu är jag rätt mätt på ämnet, och vill gärna få ut detta inlägg FÖRE årsskiftet.

- - -

Jag är just nu rätt sugen på att göra en ny blogg, som enbart och endast skulle fyllas med alla mina elaka och hatiska tankar, men det känns inte särskilt varken upplyftande eller meningsfullt. Framför allt inte kreativt och självstärkande, så jag låter nog bli.

Tror jag.






Än så länge...

- -

Har jag något mer? Det är det säkert.
Har helt plötsligt MASSOR av intressanta trådar som skulle kunna bli rätt ego-trevliga inlägg, uppkast, framtvång, men samtidigt känns det rätt orelevant. Det är ju snart nyårsafton, och ett nytt år står och trampar bakom snödrivan...
Äsch.
Inläggen kan vänta.

Till Er alla från mig och mina jag

GOTT SLUT
och
GOTT NYTT ÅR!!!

6 kommentarer:

listoplisto sa...

Gott Nytt År min vän :-)

Blue sa...

Vi tar det som det kommer tycker jag :o)

Man får vara arg, man får vara glad - och man får faktskt vara en riktig surf**ta oxå.

Vi är på "drömsemester". Tom det har varit en mardröm då och då.

Så, vi är jävligt bra människor redan. Jag tänker inte ändra på mig, och det tycker jag inte du skall göra heller.

Nytt år - here we come - med buller och bång.

PUSS

Blue sa...

Var är du? :(

Har du blivit en sån bra människa att du har slutat blogga?

Lollias sa...

*ASG*
Nå nääää... SÅ bra lär jag nog aldrig bli!

Har dock ingen aning om hur jag ska göra - är trots allt inte säker på om det verkligen är jag som är problemet. Det är ju både enklare, roligare och troligare att det faktiskt är någon annan som är tokfel ute! :-)

Blue sa...

Whew...jag blev lite rädd ett tag att du hade försvunnit ;o)

Skulle du/vi vara ett problem? Möjligen kanske en liten del av det, men det e mest tokfel på alla andra...sa hon snusförnumstigt ;o)

Martin J Sällberg sa...

Ingen ska behöva rättfärdiga någonting alls. Förbud och straff skapar bara tryck att rättfärdiga och förhindrar därmed bättring. Se topicsidan "Advice of ways to stop justifying" på http://purescience.wikia.com eller den svenska översättningen "Tips för att sluta rättfärdiga" på Ren vetenskap Wiki.