torsdag, maj 24, 2007

Självhävdelse?

Det här återfinns i kommentardialog nedan, men det var så bra exempel att det bara måste få en egen ruta:

"Jag retar mig grymt på TV-pratarnas slarv med u och ö. Nåt som mörknar är t ex himlen; ökande avsaknad av ljus. Murknar är förfall, nåt ruttnar och är på väg att bli jord. Himlen KAN inte murkna. Beklagar, men så är det. Ugglor är för mig saker med vingar som äter möss. Inte nåt i änden av t ex en tråd."

Ibland kan t o m jag få till bra exempel.

4 kommentarer:

Blue sa...

GAH!

Nu har du gett mig en "grill i skallen"...sådant brukar jag också haka upp mig på, men just detta har jag ju givetvis missat. Så tack för det - snart kan jag inte titta på TV alls :-p

Men, vissa dialektala versioner finns. Det finns en förort till Göteborg som heter Kungälv (nu kommer jag få storstryk av alla Kungälvsbor som inte ser sig som förortare haha) och där uttalar man orten "Kyngälv" istället för, som det heter, KUNGÄLV!

Mysko det där med dialekter...själv kan jag inte säga ordet röd som en normalsvensk utan att anstränga mig - då kommer hamnsjåaren i mig fram :o)

Blue sa...

Apropå ett av dina tidigare inlägg (vart har du tagit vägen förresten - det oroar mig att du inte har klurat ut ngt på en vecka :o), så slog det mig idag att jag kallar mig chef (manlig sådan) för "mitt lilla sprutluder" när jag vill gulla med honom eller om han är på dåligt humör. För av någon anledning blir han alltid på gott humör när jag kallar honom det - och gör alltid som jag säger.

Och, som vi konstaterade idag. Det är med kärlek jag säger det, hade jag inte gillat honom hade jag aldrig kallat honom för ngt sådant. Människor jag inte tycker om skulle jag aldrig kalla för sprutluder ;o)

Blev jag en dålig människa nu?

Lollias sa...

*garv* Jepp! Definitivt!
Skämt åsido så tycker jag inte att det är ok att använda såna "smeknamn", men så länge det är OK mellan personerna det handlar om är det ju faktiskt OK. Även om jag själv inte klarar av att bli kallad "lilla gumman", "snuttan" eller andra sliskigheter, finns det ju dem som gillar sånt. Som sagt, det finns dem som anser att "min rödhåriga lilla hora" är ok (sagt av man till kvinna)...

Och - som jag skrev hos dig också - när man talar om trollen står de i farstun. Å jag är ett tvättäkta farstutroll. :-D

Blue sa...

Den som kallar mig lilla gumman, snuttan eller annat liknande riskerar ommöblerat ansikte. Sliskigheter undanbedes!

Faktum är att jag jobbar mot/med en kille som ALLTID säger sådana saker i telefon. Till slut frågade jag honom om han pratade så med sina manliga kunder/kollegor också, och svaret blev nej. Då frågade jag vad skillnaden var, vi gör samma jobb - men det kunde han inte svara på. Jag bad honom trevligt att dra dit pepparn växer och sa att om han någonsin kallade mig gumman eller pratade om vitt vin o räkor igen så skulle jag aldrig mer anlita dom.

Det funkade, fast nu är han livrädd för mig :o)

Från en hamnsjåaren till ett farstutroll...

Och nej, jag tycker inte heller att det är okay att folk säger hora utan att reagera. Men mitt lilla sprutluder till chef vet att jag gör det med kärlek, och min manwhore till kollega även så...så dom bara skrattar åt det...

Den man agar älskar man - eller tvärtom ;o)