söndag, september 07, 2008

Före och efter - ännu en bit

Dö inte.


Så här har lilla toan på övervåningen sett ut så länge jag kan minnas. Förstå att jag inte är som alla andra barn.

Den är dock inte så utseende längre. Nu ser den ut så här.

Kanske inte så mycket bättre, men åtminstone inte lika orange.
Tanken är att den ska bli en sjörövartoa, men jag lovar inget! :-)

Däremot kan ni fröjda ögonen på mitt nya kök!
Så här såg det ut innan:

Så har det sett ut, även det, så länge jag kan minnas. Iofs har vi lagt till köksbänken och flyttat omkring på en massa skåp, men färgen har varit densamma. Mörkt jägargrönt på stommarna och nån olivgrön på luckorna. Ett lugnt kök, även om det har varit mörkt.

Numera är det inte grönt. Helt plötsligt har jag ett STORT och LUFTIGT kök, med högt i tak, och lamporna gör faktiskt nytta när jag tänder dem! :-) Tänk att lite färg kan göra så mycket... sen blidde vi lite inspirerade och tapetserade om när vi ändå höll på. Och beställde ett nytt golv. Däbbli fiiiiiiint....


Det syns kanske inte hur ljust det är eftersom det är fotat på kvällen, men ni får ett hum. Jag ska, vid tillfälle och om solen nånsin skiner igen, komma mig för att fota och uppdatera. :-)

Åter till blöjbyten, trädgårdsskötsel och smutstvätt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

TVÅ nya inlägg från dig!? Höll på att trilla av stolen av förvåning :-D Tack så mycket för nomineringen!

Corundum sa...

Åh! Jag älskar inredning och renovering, det är bara ekonomin som hindrar mig från att direkt börja om att riva ner, bygga om och förbättra det första rummet i mitt hus då jag väl blivit klar med det sista...

Så i väntan på miljonerna lever jag istället genom andra, och engagerar mig opassande mycket i hur mina vänner och bekanta sköter sina lösöres- och bohagsrelaterade projekt. :)

Så: Snyggt jobbat med köket, vilken förbättring! Det såg verkligen luftigt ut, skön känsla... Och handtagen fungerade riktigt bra med den grå färgen, hade nog inte jag trott om jag inte sett det. Jag ska själv börja fixa lite med mitt eget kök efter nästa löning, det är sju år (!) sedan jag totalrenoverade det sist. Ska först och främst tapetsera om och installera lampor, sen blir det ny lack på skåpsluckorna och såsmåningom nya bänkskivor när jag får råd.

Ett tips! Jag älskar belysning och i ditt kök ser jag att du har perfekta förutsättningar för ett par extra ljuskällor: släng in ett par svaga spotlights eller diodlister (vilket du föredrar) under skåpen under vilka micron och den mycket snygga vattenkokaren står. Sätt sedan också en diodlist mot väggen ovanpå skåpen vill vänster, alldeles mot väggen, så skulle det se ut så som jag skulle ha föredragit det. :) Betyder inte att det är rätt, men jag tänkte att du kanske uppskattar lite input.

Lycka till med badrummet/toaletten, kommer säkert också bli bra!

/Joar
ordensmakt.blogspot.com

Blue sa...

AAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!

Man får INTE börja med att publicera en sådan bild som tapeten på toan utan en ordentlig varningstext!!!! :-p

Var det hos dig, eller åtminstone på den toan dom spelade in Tillsammans haha

Och, den ser bättre ut som nedriven öststatstoa än vad den gjorde innan. Men det får mig osökt att tänka på min käre far. Deras hus är ca 350 kvadrat, han har renoverat och bytt varje liten kvadratmillimeter. UTOM heltäckningsmattan i trappan. Som är 70-tals orangerutig. För han tycker att det är COOLT.

Say no more...

Köket är dock skitsnyggt. Me like alla skåp very much. Jag gillar att gömma mitt skräp bakom dörrar. Men det är fascinerade vad färg och tapeter gör.

Och du, mer inlägg bruden...vi köper inte familjelivet som ursäkt längre ;o)

Kram

Corundum sa...

*ryser*

70-talet var INTE coolt... Åtminstone inte när det gällde inredning. ;)

Min mor och far har inrett sin husvagn i 60-talsstil. Det är inte lika illa som 70-tal, men ändå. De tycker att det är "annorlunda och nostalgiskt" eller något sådant. Jaha? Men oss stackare som inte var FÖDDA på 70-talet, än mindre 60-talet då? Jaja.

Och som Blue säger: nu duger det inte längre med den här bloggtorkan. Du må ha familj, men jag som 24-årig singel förväntas väl inte heller ha tid över? Jag ska ju vara ute och leva, typ. :P

Allvarligt talat, det är kul om du har ork att skriva lite ibland. Keep up the good work!

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

listoplisto sa...

Oh...my....god!!
Vilken skillnad det blev!!! Vad fint! :-)
Och hurra för att du är tillbaka!

Lollias sa...

PUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
Vet ni hur glad jag blir av era kommentarer? *hoppar lyckligt omkring på skrivbordsstolen*

Jag... äsch. Jag chockar ännu mera och skriver ett inlägg istället.